London calling

 Hi there! Dags att summer vår härliga, trevliga och ytterst fotogeniska resa till London. Let's go!
 
 Big Ben och Houses of Parliament. Ytterligare en majestätisk ikon som satt sin prägel på vår resa. Över denna bro promenerade vi fram och tillbaka för sightseeing, shopping och ett och annat restaurangbesök.
 Tower Bridge. Här kan man skymta mor och far i förbifarten i kontrast med ilande bilar och vilsna fotograferande turister.   
 Populära Oxford Street smyckat av Union Jacks och röda dubbeldäckare. Här blomstrar shoppingen och gatorna fylls av folk från världens hörn.
Längs floden fylldes gångpassagen av locals och nyfikna turister. Här fanns ett paradis för gatukonstnärer som tjänade pengar från förbipasserande.    Det utövades dansuppvisningar, ballongkonster och en och annan sandskulptur sattes i verk.
När mörkret sakta men säkert smög sig på strosade vi omkring på jakt efter restaurang för att mätta våra hungriga magar, vilket var lättare sagt än gjort. Har någon bra tips för restauranger i London tar jag gärna emot för framtida vistelser.
Här badade folk medan upplysta båtar och fotograferande turister passerade. Strandskuplturer byggdes och längs stranden gick par hand i hand.  
Dag tre, halvvägs på vår semester bytte vi storstadsvimlet mot tropisk värme och växtlighet i mängder när vi tog oss till fina Kew Garden.  
Här flanerade vi omkring över trädtopparna likt Harry Potter svävande på sin Nimbus 2000 och såg hur allt där nere liknande miniatyr.
Underbara växtshus med palmer och kaktusar så långt ögat kunde nå. Här trivdes jag finfint!
 
Hemkommen från storstaden med en massa bilder i min telefon måste jag ändå säga att det är skönt att vara tillbaka igen. Rekommenderar er ALLA att någon gång besöka London men om ni kan så bör ni undvika juli månad då vi praktiskt taget fick värmeslag hela högen. Så extremt varmt och en skymt av skugga tillhörde ovanligheten. Konsumerade vattenflaskor i mängder och idén att kliva på en hop-on-hop-off buss för att få vinden i håret var inte av bästa kvalitet då trafiken mest stod still och solen gassade oss rakt i ansiktet. Bortsett från värmeböljan levererade engelsmännen och staden med bravur och vi hann utforska nya områden och besöksmål både till fots och via båt. Lovade mig själv att efter min första gång i London besöka Harry Potter Studios vid nästa besök men tyvärr bröt jag löftet denna gång då det varken fanns tid eller några biljetter. Får istället göra det till en "tredje gången gilt-grej". En anledning till att åka tillbaka!