Ballongfest

 
Fina och glada tjejer under dagens arbetsdag i Växjö. Idag har det varit Folkhögskolansdag med besök från flera äldre elever som tidigare gått här på skolan. Jag ihop med några andra elever fick i uppdrag att spenderade dagen inne i Växjö med att sälja in skolan och de olika programmen till nya potentiella elever, samt dela ut färgglada ballonger till de små söta barnen. Efter några timmar i kylan med att blåsa upp och knyta ballonger fick även vi åka tillbaka till skolan för att hinna med att träffa och mingla med de gamla eleverna, det är alltid kul att få nya perspektiv och idéer på vad man kan göra efter att man har slutat.
 
Heeelt sjukt att det bara är 6 veckor kvar innan vi slutar och skiljs åt, känns som det var igår jag packade bilen och nervöst gav mig av mot lilla Grimslöv.Jag är inte redo än, inte på något vis. Jag är inte redo att flytta hem, inte redo att skiljas från klassen, inte redo att sluta plugga och inte redo att tänka på nästa steg. Allt har gott så fort, för fort! Vem kunde tro att en folkhögskola kunde ha en sådan stor inverkan på en, här har jag träffat fina människor, växt som person och skapat fantastiska minnen. Om det är något som alla någon gång borde prova i sitt liv så är det livet på en folkhögskola, här händer verkligen allt och minnena som skapas är förevigt.Söndagslistan

 
Något som fått dig att skratta (senaste veckan):
Oj det är så mycket, allt ifrån fulla irländare till interna skämt och nya sanningar.
 
Favorit app:
VSCO Cam helt klart! Älskar att både fota och efterbehandla mina bilder och att jobba i VSCO är helt underbart.
 
Bästa instagrammare:
Åh vilken svår, finns så många duktiga hjärnor bakom de fina kontona. En favorit är Tuula Vintage.
 
Favorit citat:
Just nu "Stockholm håller andan till toner av forever young, två hjärtan som förstört varann, en natt då alla ljus försvann" från låten Forever young av finaste Thomas Stenström. Mannen kan verkligen skriva musik, så förbannat bra!
 
Vad läser du just nu:
Är ett stort fan av John Green och hans böcker, för tillfället har jag precis börjat på hans bok "An abundance of Katherines", verkligen superfina och välskrivna böcker.
 
Mest spelade låt jut nu;
Just nu är jag inne i en period då jag hittar många nya grupper och låtar, men för tillfället ligger "There is a light that never goes out" av The Smiths mig varmt om hjärtat, den får mig även att drömma mig tillbaka till Irlands pittoreska gator som framåt kvällen fylldes av duktiga streetmusicians.
 
Senaste mobilanteckning:
Min senaste och nyss uppdaterade anteckning är helt enkelt en bucketlist på saker jag vill göra. Har bockat av en hel del men finns fortfarande mycket kvar.
 
Något/någon du saknar:
Just nu efter två veckor ifrån skolan så saknar jag faktiskt min klass en hel del och att ta igen allt vi missat och få kramas igen, (vi är en otrolig kramgo klass).
 
Social media du inte kan leva utan:
Hmm, är både ett stort fan av både Instagram och Pinterest men favoriten är nog ändå Instagram då jag älskar att fota och leta nya fina konton.
 
I Söndagslugnet påväg tillbaka till skolan tyckte jag att det var dags för ytterligare en lista, humöret är på topp och takarna flödar, det är en såndär härlig dag!Musik, publiv & Guinness

Efter några timmar med både flyg och tåg kom vi  äntligen fram till fina Cork där vi skulle spendera de närmsta tre dagarna. Väl på plats möttes vi av floden Lee, de färgglada husen och såklart det traditionella Irländska publivet.
Cork levererade såklart också med fin shopping på gator som St. Patrick's Street och Grand Parade. Bland folkmassor och sevärdheter hördes musik på flera håll och vart man än såg så möttes man av glada miner och streetmusicians som sjöng och dansade för eget nöje.
St. Fin Barre's Cathedral. En av stadens många kyrkor och sevärdheter.
Lisa och jag agerar riktiga turister utanför St. Fin Barre's Cathedral.
Avslutar Cork vistelsen med god mat från The Oliver Plunkett Pub som för övrigt levererade med härliga livemusik. Ett måste om man ska till Cork.
Efter tre fina dagar i Cork fortsatte vi mot Dublin där vi möttes av ytterligare en flod, Liffey!
Dublins gator som även dessa fylldes med olika musiker framåt kvällen. För musikupplevelser är Dublin verkligen en stad att besöka. Det var just detta som gjorde att jag föll för staden och landet. Kan stå i flera timmar och lyssna på de duktiga musikerna och interagera med människor.
FIna Christ Church Cathedral, en av Dublins främsta sevärdheter.
St. Stephens Green där man kunde gå omkring i flera timmar och ändå inte hinna se allt parken har att erbjuda.
 
Hallå! Har nu kommit hem efter en super vecka i Irland med shopping, god mat och dryck, trevligt sällskap och fin utgång med härlig musik och människor runt omkring. Irland är mer än bara ett land med fin natur och trevliga människor, här pulserar publivet och gatorna fylls med nyfikna turister och duktiga msuiker som sjunger allt från The Band och Mumford & Sons till traditionell irländsk musik. Veckodag spelar ingen roll, här går man ut med sina nära och kära vilken dag som helst i veckan och tar en Guinness eller två till toner av fin musik. Det är just detta som gör att man faller för landet, stressen byts ut mot rent nöje och trevliga upplevelser.
 
Hann med en hel del i Irland, besökte både Cork och Dublin som är landets största städer med mysiga och färgglada gator, fina sevärdheter och bra shopping. Samtidigt som det är skönt att komma hem igen var det faktiskt lite sorligt att lämna landet och de fina minnena bakom sig då man har känt sig som en riktig Dubliner de senaste dagarna. Kommer garanterat åka tillbaka och utforska mer av den fina naturen och landsbygden. Tills dess får jag återuppleva resan med bilder, musik och Guinness, Slainte!