Att bo på internat

Hallå! Snart en vecka har gått här på Grimslöv och jag trivs bara bra. En härlig klass på 21 personer och en bra stämning på hela internatet. Veckan har dock varit väldigt intensiv med massvis av information och roliga aktiviteter. Vi har varit på vårt första studiebesök, lärt oss sätta upp stora tält, haft brandövning och såklart umgåtts en hel del med klassen. Då vi har tillgång till skolans stora idrottshall spenderar vi även en stor del av vår lediga tid där med olika bollsporter och aktiviteter. Igår var det fredag vilket betydde fest här på området, själv höll jag mig nykter men hade trots det lika roligt. Vaknade idag omkring klockan tio då jag och, en av dem som jag kommit närmast i klassen, Katarina drog till gymmet för lite morgon träning. Imorgon ska vi dra in till Växjö för sightseeing och även lite shopping.
 
Vi går en hel vecka till här på skolan då vi drar igång med mer "riktiga" lektioner innan vi veckan därpå åker till Värmland på en äventyrs- och lära-känna-varandra resa. Vecka 40 flyger vi sedan ner till Cypern och Ayia Napa för en veckas reseledarkurs. Som sagt det är ett ganska fullspäckat schema innan höstlovet.
 Budapestlistan

Kiosk. Här satt vi och njöt av god mat, alkoholhaltiga drycker och iakttog förbipasserande människor från världens alla hörn,
Pest Buda Terasz på Slottshöjden där vi intog friska fördrinkar innan vi strosade vidare för fortsatta smakupplevelser.
Széchenyi termalbad och varma källor, en av stadens många badhus. Här vilade vi upp oss och lät tiden passera medan vi njöt av fina spaupplevelser. Jag menar, kolla bara så otroligt fint det är här.
Syster på fantastiska Déryné Bizstro. Ett tips vi följde från Elsa Billgrens blogg och blev mer än nöjda med. Servicen var på topp och maten lika så.
 
Min syster ringde mig en dag och önskade en resa bara hon och jag, hon kom med idén om att åka till Budapest. En fantastisk stad med massvis av mysiga restauranger och vackra badhus. Vi bodde på ett trevligt hotell på Budasidan med både spårvagn, cafér och restauranger precis utanför. Vi hann utforska en stor del av Budapest till fots på våra fem dagar och även besöka det största termalbadskomplexet i hela Europa, Széchenyi termalbad. Efter att ha gått en hel förmiddag i 30 graders värme (dessutom lite fel) var det förbannat skönt att få vila upp sig i de olika baden. Restaurang- och cafébesök är väldigt prisvärt i Budapest så på kvällarna festade vi därför till det lite extra med drinkar och fantastiskt goda efterätter. Budapest var och är som sagt en mycket trevlig och fin stad med lyxhotell, små mysiga gator, torg och pittoreska uteserveringar och såklart alla de vackra badhusen förstås. Kan definitivt åka tillbaka och utforska mer av staden, ett plus är ju också att det är billigt att äta och dricka. 
 
Tips på några mysiga och bra restauranger och caféer.
 
Gerlóczy cafe & restaurant - ett perfekt ställe för en frukost med en mysig innergård
Pest Buda Terasz - en mycket fin och mysig uteservering med ett urval av goda drinkar
Kiosk - mysig restaurang med stort urval och fantastisk goda efterätter
Déryné Bizstro - en otroligt mysig restaurang med en utsökt menyn och drinklista. Ett absolut måste på resan, tips är dock att boka bord innan.