Gute Nacht!

Hejhej! I Torsdags var det återigen dags att spendera dagen med lillkillen, förmiddagen spenderade vi inomhus med frukost och lek. När klockan började närma sig 12 gick vi till Luisa (farmorn) där vi blev bjudna på en tre rätters lunch. Efter lunch blev det ännu mer lek och sedan promenad och glass ute i solen. Även att Luisa inte kan mycket engelska tycker jag att vi lyckades kommunicera bra med varandra. Gårdagen var en ledig dag för mig så jag startade dagen med sovmorgon, såklart, och sedan promenad och fotorunda i det härliga vädret. Eftermiddagen spenderades sedan ute med lillkillen och Sabine. Framåt kvällen lämnade vi lillkillen med farmor och jag, Sabine och Werner åkte till Wieselburg där de har en årlig ölfestival med musik, mat, nöjesfält och såklart öl. Jag och Werner åkte några olika attraktioner och resten av kvällen satt vi alla och prata, drack och hade det allmänt trevligt. Kvällen blev till natt och vi återvände hem omkring kl 2, detta resulterade såklart i en lång sovmorgon för oss alla. Vaknade idag upp till en mycket varm och solig dag, dagen har spenderats med en härlig cykeltutflykt och bad i Donau. Framåt kvällen kom sedan Werners föräldrar och vi spenderade kvällen med kortspel och vin. Har förresten lärt Werner och Sabine att räkna till tio på svenska, haha.
 
I morgon eftermiddag/kväll kommer Sabines bror och hans familj hit på grillfest och vi får hålla tummarna på att det härlig vädret kommer att hålla i sig även imorgon. Nu är det dock dags för mig att sova för att orka med morgondagens planer och lek med lillkillen. Godnatt! Dagarna som gått

Hejhej! Gårdagen var riktigt varm så jag och Gabriel spenderade i stort sett hela dagen utomhus med lek i pool och sandlåda. Eftermiddagen spenderades sedan inomhus med bad, middag och ännu mer lek, Werner och jag kollade sedan på första halvlek av Holland - Chile. Idag har förmiddagen spenderas ihop med Sabine och Werners föräldrar där vi även blev bjudna på lunch. Nu är jag dock själv då Sabine åkt iväg till jobbet och medan Gabriel sover passar även jag på att vila för att orka med eftermiddagen med ännu mer lek och bus. 
 
Trivs bra här i familjen även att det ivissa fall är svårt att kommunicera med lillkillen, men som tur är har jag kroppsspråket till hjälp. Föräldrarna är väldigt flexibla vilket känns bra då de kan justera och anpassa sina arbetstider om något skulle gå snett eller inte passa. På Söndag kanske jag ska möta upp två andra au pairer och kanske få ytterligare info om landet och Wien.
 
 Bland vinodlingar

Wachau och Donau
Lilla Gabriel
 
Ytterligare en dag har gått här i Österrike. Idag har vi besökt Wachau, en by känt för sina vinodlingar. Där gick vi upp för en himla massa backar för att få en underbar utsikt över Donau, vi slog oss även ner på en typisk österrikisk restaurang där vi åt en god middag. Väl hemma var vi trötta av alla backar och värmen, Werner och jag gav oss dock iväg på en löprunda som bestod av ännu fler backar. Dagen har varit trevlig och rolig och vi har nu kommit fram till att det är lättare att översätta ord från tyska till svenska än från tyska till engelska, då vi har någorlunda lika ord och uttal. Ska nu gå och lägga mig för att orka med morgondagen då jag antagligen ska ha min första eftermiddag själv med lillkillen, får hoppas på att allt kommer gå bra. Kommer garanterat sova gott inatt!En Österrikisk kväll

Hejhej! Dag ett här i Melk, Österrike var mycket trevlig med nya ansikten och omställningar. Blev uppmött av Werner (pappan i familjen) på flygplatsen och styrde sedan mot Melk och vad som ska bli mitt hem i några månader. Väl hemma möttes jag sedan av Sabine (mamman) och såklart lilla Gabriel som var själva anledning till min ankomst. De visade mig runt i deras fina och öppna hus och bjöd mig sedan på en välkomstdrink. Huset blev snart fyllt av deras kompisar och vi styrde sedan kosan mot en typisk liten Österrikisk restaurang som var omringad av vinodlingar, där bjöds det på traditionell plockmat och vin. Framåt sena kvällen gav vi oss av hemåt där vi lekte ur sista energin av Gabriel innan det var dags för han att sova. Werner och jag kollade slutet på VM-matchen innan hela huset blev tyst och vi alla slocknade.
 
Att prata Engelska en hel dag var en stor utmaning men jag hoppas och tror att jag kommer bli bättre och tryggare med tiden. Hoppas även på att utöka mitt tyska ordförråd!Fy fan vad jag är bra!

Ren j*vla glädje!
Turismlinjens pyntade studentflak
Mi och jag
Fina vännen Emma
Kramkalas
Mamma och jag
 
Wihoo!! Äntligen var det min tur att ta STUDENTEN!! Fredagen var en dag fylld av glädje, förväntan, nervositet och kärlek. Dagen började med mingel och champagnefrukost hos Erica, vi förflyttade oss sedan till skolan för ytterligare mingel, fotografering och hejdåkramar. Klockan 13.44 var det sedan dags för HT11 att sparkas ut ur gymnasiets portar för allra sista gången, och herregud vilken härlig känsla det var!! Att vara klar med skolan och gymnasiet trodde jag aldrig skulle kännas så bra, jag har äntligen klarat skolan felfritt och dessutom med bra betyg i min hand. Mottagningen hemma var lika härlig den och det var extra roligt att få träffa hela släkten igen. Fredagen den 13 juni 2014 kommer vara en minnesvärd dag med otroligt mycket glädje. För jag har tagit studenten, fy fan vad jag är bra!