Budapestlistan

Kiosk. Här satt vi och njöt av god mat, alkoholhaltiga drycker och iakttog förbipasserande människor från världens alla hörn,
Pest Buda Terasz på Slottshöjden där vi intog friska fördrinkar innan vi strosade vidare för fortsatta smakupplevelser.
Széchenyi termalbad och varma källor, en av stadens många badhus. Här vilade vi upp oss och lät tiden passera medan vi njöt av fina spaupplevelser. Jag menar, kolla bara så otroligt fint det är här.
Syster på fantastiska Déryné Bizstro. Ett tips vi följde från Elsa Billgrens blogg och blev mer än nöjda med. Servicen var på topp och maten lika så.
 
Min syster ringde mig en dag och önskade en resa bara hon och jag, hon kom med idén om att åka till Budapest. En fantastisk stad med massvis av mysiga restauranger och vackra badhus. Vi bodde på ett trevligt hotell på Budasidan med både spårvagn, cafér och restauranger precis utanför. Vi hann utforska en stor del av Budapest till fots på våra fem dagar och även besöka det största termalbadskomplexet i hela Europa, Széchenyi termalbad. Efter att ha gått en hel förmiddag i 30 graders värme (dessutom lite fel) var det förbannat skönt att få vila upp sig i de olika baden. Restaurang- och cafébesök är väldigt prisvärt i Budapest så på kvällarna festade vi därför till det lite extra med drinkar och fantastiskt goda efterätter. Budapest var och är som sagt en mycket trevlig och fin stad med lyxhotell, små mysiga gator, torg och pittoreska uteserveringar och såklart alla de vackra badhusen förstås. Kan definitivt åka tillbaka och utforska mer av staden, ett plus är ju också att det är billigt att äta och dricka. 
 
Tips på några mysiga och bra restauranger och caféer.
 
Gerlóczy cafe & restaurant - ett perfekt ställe för en frukost med en mysig innergård
Pest Buda Terasz - en mycket fin och mysig uteservering med ett urval av goda drinkar
Kiosk - mysig restaurang med stort urval och fantastisk goda efterätter
Déryné Bizstro - en otroligt mysig restaurang med en utsökt menyn och drinklista. Ett absolut måste på resan, tips är dock att boka bord innan.